dinsdag 10 januari 2017

Chocolahadehechocoladechocoholahahadechocolademelk

11 januari 2014 - ongecensureerd 

Voor alles een eerste keer
Een man die direct na het opstaan zegt zin te hebben in warme Tony Chocolonely en in staat is er linea recta voor naar de stad te fietsen. Met die wetenschap dat ze het bij September schenken. Elke andere vrouw zou er direct gehoor aan geven, maar ik zette hem chocoladebietencake en double cream voor. 
Zijn behoefte was bevredigd, mijn verlangen naar precies daar die warme choco was aangewakkerd. Het idee voor een chocodeet werd geopperd en een paar dagen later gemaakt. Hij droeg twee grote glazen het zonnige terras van de Grote Markt op. De laatste stralen zonnewarmte vangend, lepel ik een berg smeltende slagroom naar binnen. Gespoten met een kidde. Nieuw woord geleerd van iemand met 25 jaar horeca-ervaring, maar net als ik slagroom-fetisjist, bij voorkeur hand geklopt. 
Toen we elkaar voorjaar 2013 net kenden, kwamen we er tijdens onze nachtelijke facebook chats achter. Niet snel erna smeerden we elkaar er mee in. Likken maar. 
Nog steeds creëren we gelegenheden om slagroom te eten. 
Het resultaat uit een kidde ligt tussen vers geslagen en een spuitbus in. Weinig stabiel, maar met de smaak van net echt. 
Afgelopen zomer tijdens de barbecue op De Moestuin, zette ik een kidde aan mijn mond. Ik spoot, slagroom stroomde over.


Tijdens mijn eindexamen op het gymnasium gunde ik mezelf weleens een pakje Nutricia chocomelk uit de schoolkantine. Chocolademelk met een romige structuur, waar je bijna op kan kauwen. Toen ik op kamers ging wonen, stapte ik over op biologische voeding, veganistisch en suikervrij incluis. Nutricia was voortaan te gangbaar en te zoet voor mijn strikte principes. Sindsdien heb ik het nooit meer gedronken. 
Tegenwoordig komt er wel weer suiker in. Toen ik Sinterklaas 2012 voor het eerst de chocolademelk van Tony dronk, was dat een aha Erlebnis. Vol en romig mondgevoel en goed op smaak. De chocoladerepen van Tony vind ik veel te zoet, maar de chocolademelk mag er zeer wel wezen. 
Koning winter hebben we op 21/12 geëerd, maar houdt zich vooralsnog gedeist. Januari is de mildheid zelve. September weet zich raad met 'slaafvrije' chocolademelk. Inmiddels staat er een pak thuis in de koelkast en heb ik een kidde besteld. On profi tour, making our own hotchocshots.

11 januari 2017 - exact 3 jaar later
De kidde staat nog ongebruikt in de kast. Wel grijpen we nog altijd gelegenheden aan om slagroom ergens bij te eten. 
Voor op de Oogstmarkt krijg ik altijd een koelboxje van de teler met drinken. Er zat een tijd Nutricia chocomelk in en ik heb de verleiding een keer niet kunnen weerstaan. Inmiddels woon ik sinds september 2015 op loopafstand van September, maar heb er sinds bovenstaande keer geen warme chocolademelk meer gedronken. Wel op een regenachtige zondag op Zuid. Same Tony story.