maandag 7 augustus 2017

Knapperd

"Ik zou een moord doen voor iets knapperigs. Iets wat knettert op de tong en kraakt tussen de tanden en niet stil naar binnen glibbert. Iets knapperigs is onmisbaar in elke maaltijd. Ik combineer een schaal noedels met een sortering van knapperige texturen. Het succes zit hem in de harmonie van zacht en knapperig. Er knappert meer dan dat er zacht is." Uit Nigel Slater - Keukendagboek 2. 
Ik lees dit, onderuit gezakt op de bank, in mijn 'bijbel' en besluit, geheel tegen mijn neiging van het tot me nemen van glad voedsel in, dit gerechtje te maken met wat ik in huis heb.
Een restje groengeel getijgerde cherry tomaatjes en een overgebleven komkommer van Het Varken, een paar zelf geteelde door de slakken overgelaten sperzieboontjes, met sriracha en stroop geroosterde bloemkool van Van Herk en wat blaadjes munt van een plantje dat ik vanwege vakantie van een vriendinnetje ter adoptie kreeg. En noedels dus. 
Nigel Slater doet er rode paprika, wat kiemgroente, rode peper, koriander en geroosterde gezouten cashewnoten bij. 
Zijn dressing is gruwelijk, geil op z'n Duits: gelijke delen limoensap en vissaus en een half deel suiker. 
Een simpel en snel bereid maal, maar het resultaat mocht er wezen. Ik heb het met kraak & smaak gegeten!