dinsdag 9 mei 2017

Al doende

'Even een snap maken' is wat ze zeiden, toen de bloemkool-pizza net uit de oven was. En ze vonden het nog lekker ook. Het statige pand en de betegelde gangen van het Libanon Lyceum deden me denken aan mijn eigen middelbare school.

En de witte jassen die wij net als de kinderen aanhadden, herinnerden me natuurlijk aan de natuur- en scheikundeproefjes van toen. Kookles hadden we niet op het Stedelijk. Laat staan dat we alternatieven voor frisdrank, pizza en snoep leerden maken. Een inhaalslag voor mij, een opsteker voor de eerste klas technasiasten, die ik mocht helpen begeleiden. Ik wist niet dat ik het in me had. En ik vond het nog leuk ook. De gretigheid van kinderen werkt aanstekelijk. En als ze iets niet wisten of wilden weten dan vroegen ze het gewoon: 'wat zijn bloemkool-roosjes?' 

Er was basilicum om de pizza mee te garneren. Ik stelde voor dat ze ook een beetje door de tomatensaus deden. Een jongetje zei dat dat echt niet mag. Ik vroeg waarom niet, waarop hij antwoordde dat dat volgens de Italiaanse beste vriendin van zijn moeder net zo erg is als pasta zonder zout koken. Zo! Maar ze deden het toch. 


Met dank aan #matties @ferme_sanne #keukenboeren & @tantetoos_suikerloos #cooperatie #flowersandsours #aldoendeleertmen #libanonlyceum #rotterdam #ervaringrijker